top of page

Häng med under fyra veckor då vi tillsammans läser och samtalar om Paul Petter Waldenströms kioskvältare från 1862. Nu finns den i en "nyförsvenskning", på modern svenska från 2021.

En berättelse om nåd, försoning och en Gud som inte gör någon skillnad på människor.

När: Fyra torsdagskvällar 18-20.45 med start den 21 september


Hur: Vi börjar kvällen med att slå oss ned vid ett dukat matbord och äter kvällsmat tillsammans. Därefter samtalar vi under ledning av Pastor Johan kring det avsnitt vi läst till just den dagen.

Det är möjligt att både läsa boken fysiskt, digitalt eller att lyssna på den som ljudbok. 

Samtalen är kostnadsfria men du ordnar med en bok till dig själv.
Här kan den enklast köpas böckerna (klicka på det som passar dig)

Inbunden
Ebok

Ljudbok

Var: Missionskyrkan Vännäs, Norrlandsgatan 11

Anmälan:
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till Johan@missionskyrkanvannas.se

Boksamtal

Boksamtal.jpg

Om boken

Brukspatron Adamsson publicerades anonymt i en tidning 1862 och året därpå i bokform. Det var P P Waldenströms debutbok, och han blev snabbt en av landets mest välkända och omtyckta författare. På 1890-talet kompletterades boken med bilder av Jenny Nyström och blev då Sveriges kanske mest populära bok.

Det är en allegorisk berättelse med dråpliga dialoger och ett hisnande bildspråk där en fattig torparänka undervisar den akademiskt bildade brukspatronen om Bibelns budskap. I centrum står hela tiden den oväntade och överväldigande nåden som förvandlar liv och utjämnar sociala skillnader.

Den har nu fått ett ny, fräsch, svenska och är redo att leda nya generationer människor allt djupare in i Guds förunderliga nåd.

bottom of page