I höst inleder Vännäs HC och Missionskyrkan Vännäs ett helt nytt samarbete som bl.a. innefattar en gemensam konfirmation med hälsoprofil.

Är du:

- Född 2005 eller tidigare?

- Intresserad av att tillsammans med andra snacka om livet?

- Nyfiken på att lära känna nya vänner?

- Intresserad av hälsa och att må bra?

Då är vår konfirmation helt rätt för dig!

Vem vill inte må bra?

Vad tänker du på när du hör ordet hälsa? Vad tänker du att du behöver lära dig för att leva ett gott liv?
När myndigheter beskriver hälsa så gör man det utifrån fyra perspektiv; fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. De två första handlar om att vi ska må bra i kropp och själ, det tredje om att man har relationer som man mår bra av och den sista handlar om att man har någorlunda grepp om vad ens syfte är, vem en själv är och om eventuellt Gud finns eller inte.

Vi tror att livet är fullt av frågor typ, vem är jag? Vad ska jag bli när jag blir stor? Vad behöver jag äta för att må bra? Hur prioriterar jag? Spelar träning någon roll? Är jag älskad? Finns Gud? Duger jag som jag är? Kommer jag någonsin träffa någon att älska? Är jag onormal? Kan man förlåta allt? Varför är jag alltid så trött?

Är du 14 år eller 15 år? Har du någon gång funderat på något av det vi beskrev här uppe? Har du någon gång funderat på vad som ska vara kärnvärden i ditt liv? Tycker du det är intressant att lära dig mer om dig själv, andra, om livet eller kanske om vad kristen tro är? Alldeles oavsett så tror vi att konfirmationen är något för dig och vi tror att den kan få lära dig saker du kan ha nytta av idag, om ett tag eller när du på allvar kliver in i vuxenlivet.

Klicka_här.jpg
Hur funkar det?

Under konfaåret 19/20 kommer vi att ha konfa på torsdagar mellan kl: 15.30-17.30.

Varje gång på konfan börjar med drop-in fika från 15.30 där du droppar in när du kommer från skolan. Efter en stunds fika så har vi en föreläsning om dagens ämne, ibland med en gäst och ibland av någon av våra ledare. Vissa av gångerna samlas vi i smågrupper efter detta och samtalar om det vi hört och funderar vidare tillsammans. Vi slutar alla gånger med en kort andakt.

Ungefär en gång i månaden så har vi ett litet annorlunda upplägg och har istället en ”fysisk gång”. Dessa gånger går ut på att vi gör något aktivt tillsammans, allt för att visa på hur mycket olika möjligheter till träning och aktiviteter som vi har i Vännäs.

Konfirmationen börjar med en hajk första helgen i oktober och avslutas med en stor och festlig konfirmationshögtid en söndag i början av september 2020. Under året kommer vi åka på ett par hajker tillsammans och ett konfaläger i slutet av sommaren 2020.

Kostnad:

Konfirmationsundervisningen är helt gratis, men vi tar ut en avgift för de hajker och läger vi åker på; 2000 kr.
Vi vill att alla ska ha möjlighet att gå konfirmationen. Om avgiften utgör ett problem för att du ska kunna vara med så är du välkommen att kontakta Johan Wikström johan@missionskyrkanvannas.se

Hör av dig om du har några frågor!

Johan Wikström, Pastor
0730 – 517049 Johan@missionskyrkanvannas.se

Vi behandlar dina kontaktuppgifter utifrån GDPR (General Data Protection Regulation).