Senast uppdaterad: 27 mars 2020

Mycket i vårt samhälle stänger för tillfället ner och många människor rekommenderas att stanna hemma. Vi har i dag också fått ett besked att alla sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Självklart påverkar detta oss också i kyrkan, men kyrkan har ställt om i alla tider. Tron är inte beroende av en form, utan bygger på vetskapen om att Gud blev människa. Gud inkarneras även i vår tid och i den situation som nu råder.

Från och med söndag den 29 mars kommer vi ställa om kring våra gudstjänster. Det innebär att vi inte längre kommer bjuda in till offentliga gudstjänster eftersom vi inte kan kontrollera att det blir färre än 50 personer. Däremot vill vi fortsätta uppmuntra till att fira gudstjänst. Nu på söndag hänvisar vi till TV-gudstjänsten som sänds på SVT kl 10:00 eller på SVT Play. Gudstjänsten är en direktsändning från Equmeniakyrkan Hovslätt och regional kyrkoledare Peter Bernhardsson predikar. Vi kommer således också pausa Söndagsklubben tillsvidare. Övrig verksamhet kommer vi fortsätta med tillsvidare om inte annat anges.

Under nästa vecka kommer vi skicka ut ett andaktsmaterial med underlag hur du kan fira gudstjänst i hemmet. I det materialet har flera av våra församlingsmedlemmar bidragit med texter om hopp. Det kommer att finnas på vår hemsida, men också tryckas upp i pappersformat. Vi arbetar också med en enkel nattvardsordning för att fira nattvard i hemmet.

På församlingens hemsida har vi uppdaterat med en massa bra tips på gudstjänster, bibelstudier, poddar och dokumentärer som går att finna på internet. Där finns också tidsfördriv som korsord och videoklipp du kan få skratta till.

De anställda och vårt Apg29-pionjärteam hör under denna och kommande vecka av sig till församlingens alla medlemmar för att lyssna in behov och nuläge. Många av församlingens medlemmar har också hört av sig till oss och frågat hur de kan hjälpa till. Vill du ha hjälp med något så tveka inte att höra av dig till någon av pastorerna som koordinerar arbetet!

Vi vill också uppmana er att se möjligheterna mitt i denna situation. Vi gläds över den kreativitet och generositet som kommuniceras till oss: omsorg om varandra, nya kommunikationsvägar genom det digitala och fördjupad längtan till bön och bibelläsning. Tänk att även det lilla kan göra stor skillnad! Gud är med oss och är inte långt borta från någon enda av oss!

Vi vill också påminna dig om att dina generösa ekonomiska gåvor fortsatt är viktiga. Gun, församlingens kassör, märker att våra kollekter har minskat de senaste veckorna. Vill du vara med och bidra på distans, använd församlingens bg 343-9841 eller församlingens Swishnummer 123 100 7418.

Om du har några frågor är du hjärtligt välkommen att höra av dig.

/Församlingens krisgrupp

Lukas Borgemo, församlingens ordförande