MISSIONSKYRKAN VÄNNÄS SÖKER PASTOR

En av våra uppskattade pastorer kommer att sluta sin anställning i höst. Därför söker vi nu en ny pastor. Vi söker i första hand dig som är utbildad pastor inom Equmeniakyrkan men har du annan utbildning eller erfarenheter av liknande karaktär är vi intresserade av att höra vad du skulle vilja göra för och tillsammans med oss.

Vi är en församling med ett stort evangeliserande arbete. Vi har även en önskan att bygga upp och fördjupa den personliga vandringen med Kristus. Vi vill vara en församling för alla åldrar. Verksamheter för barn och ungdomar är under återuppbyggnad samtidigt som vi har en barnkör med stabil verksamhet. Styrelsen för equmenia har goda visioner och stort engagemang men är under omstart, vilket gör att de fortsatt behöver stöd. I vår församling finns dessutom många ideellt engagerade ledare som behöver hjälp och stöttning i sina uppdrag. Vi har även äldre medlemmar med behov av både omsorg och undervisning. Vi tänker därför att det är viktigt att dina förmågor kompletterar vår församlingsföreståndares/pastors för att kunna möta församlingens samlade behov.

Vi söker….

• Dig som är Kristuscentrerad och längtar efter att dela din personliga tro med andra.

• Dig som är intresserad av att bygga relationer med människor i alla åldrar.

• Dig som både kan inspirera, utmana och utbilda.

• Dig som har förmåga att lyfta ideella medlemmars engagemang.

Vill du vara en del i en kreativ och levande församling?
Vill du dela vår vision och vår vardag?

Vi tror att Gud kommer att kalla rätt person till vår församling. Om du tilltalas av oss och av våra fokusområden önskar vi att du skickar in en ansökan.

VÅR VISION

Som en del av Equmeniakyrkan önskar vi vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Vi drömmer som församling om att få växa till, växa djupare och få växa tillsammans utifrån församlingens vision: "Jesus är världens viktigaste person. Han vill vara centrum i livet för var och en. Här finns utrymme för ung och gammal. Tillsammans vill vi älska Vännäs."

Välkommen att höra av dig med frågor till:

Lukas Borgemo, församlingens ordförande, tfn. 076-822 04 27

Daniel Strömner, församlingens nuvarande pastor och föreståndare, tfn. 073-9588346

Kring anställningen

Vi söker dig som är utbildad pastor inom Equmeniakyrkan eller dig med annan utbildning och erfarenhet som är av liknande karaktär. Tjänsten är i första hand en heltidstjänst.Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev via e-post: ansokan@missionskyrkanvannas.se . Intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

MISSIONSKYRKAN

VÄNNÄS